Na 3 jaar kei- en keihard gewerkt te hebben aan Elle Office Support, en dat is zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen met vallen en opstaan gebeurd, staat er een waanzinnig mooi bedrijf waar wij maar wat trots op zijn. Inmiddels mogen wij vanuit een mooi pand onze klanten iedere dag bedienen en hebben we ook een fijn team om ons heen dat ons daarbij helpt.

Maar we blijven zelf natuurlijk ook in ontwikkeling. Dus volgen wij workshops, opleidingen en webinars om onze kennis bij te houden en uit te breiden. Tijdens één van die opleidingen kregen we die vraag waarom we zelf geen opleidingen gaan geven. We hebben zoveel kennis in huis en worden vaak gevraagd om aankomende VA’s te coachen of te begeleiden.

Tja… waarom niet?

Daar zaten we dan…. elkaar vragend aankijkend en eigenlijk allebei al bedenkend ‘oh dat zou inderdaad wel iets voor ons zijn”. Binnen 10 minuten waren we aan het brainstormen met diegene die de opleiding verzorgde en werden wij steeds enthousiaster. Voordat wij het wisten was daar de Welles! Office Academy geboren. Waarom Welles!? Uiteraard omdat daar Elle weer in terugkomt en met een W ervoor is dit de opleiding die je Wel gevolgd moet hebben.

Op datzelfde moment werden de domeinnamen al vastgelegd en hebben wij toch een pauze in moeten lassen om ons weer te kunnen focussen op waar we daarvoor zaten en dat was niet het opzetten van een nieuw bedrijf.

En hoe nu verder?

Onderweg naar huis zaten daar twee enthousiaste meiden in de auto die al verder brainstormend naar huis reden. De één al met de Trello-app in haar handen om alle ideeën daarin te zetten (Trello is inmiddels voor ons ons dagboek geworden en daarin houden wij voor alle klanten alle to do’s bij zodat wij niets over het hoofd kunnen zien of vergeten maar dus ook voor onszelf).

En zo is het idee geboren om een opleiding neer te gaan zetten voor Virtual Assistants/Online Office Professionals.

Waarom een opleiding als er al een aantal zijn zou je zeggen? Dat klopt inderdaad; bij een aantal van onze collega’s kun je ook een opleiding volgen om zo de basisbeginselen van het vak te leren. Toch denken wij dat wij ons hierin kunnen onderscheiden en wel omdat wij een waanzinnig mooi klantenbestand hebben. Onze klanten zijn allemaal topondernemers met heel veel kennis in huis. Waarom daar geen gebruik van maken en deze kennis delen? Onze klanten hebben meegedacht en samen met ons een mooi programma ontwikkeld. Daarnaast vinden wij het belangrijk live modules te verzorgen zodat we ook echt in contact zijn met elkaar. Als Virtual Assistant werk je al zoveel online dat wij hier echt de meerwaarde van inzien. Zoals op www.wellesofficeacademy.com te lezen, hebben wij een mooi aantal modules opgezet die je niet mag missen als je als Virtual Assistant/Online Office Professional aan het werk wilt.

Wij zijn nu ruim een half jaar verder nadat het idee geboren is en tijdens het opzetten van de Welles! Office Academy zijn er uiteraard nog veel meer ideeën die we gaan uitwerken. We willen hierbij Sylvia Zitter ontzettend bedanken voor haar hulp bij alle voorbereidingen. Zij zal ook ons in de toekomst voor Welles! blijven ondersteunen.

Op 6 september starten wij de pilot voor de opleiding. Dit is een basisopleiding. Als je deze basisopleiding gevolgd hebt, kun je met vertrouwen van start als VA/Online Office Professional. Wij zullen je uiteraard blijven begeleiden tijdens maar ook zeker na de opleiding. Op donderdag 14 juni organiseren wij van 19.30-21.30 uur een informatieavond op ons kantooradres in Hazerswoude-Dorp om meer informatie te geven over deze basisopleiding. Je kunt je hiervoor inschrijven via deze link. Je bent van harte welkom!

In de loop van volgend jaar zullen wij de basisopleiding gaan uitbreiden met een vervolg. In deze opleiding zullen we meer de diepte in gaan en helpen wij je om door te zetten. Want moeilijke momenten zullen er komen als ondernemer. Ook wij hebben moeilijke momenten ervaren; het is ijdele hoop te verwachten dat ondernemen zonder vallen en opstaan zal gaan. Het is de kunst op jezelf en je talent te vertrouwen en door te zetten.

Naast deze vervolgopleiding zijn wij ook bezig om workshops te organiseren. Deze workshops zijn juist niet alleen bedoeld voor VA’s maar ook voor ondernemers zoals wij die ondersteunen als VA. Nog niet iedere ondernemer is direct toe aan ondersteuning en wil zaken graag nog zelf doen. Ook die ondernemer wil meer weten van Social Media of over hoe hij/zij zijn boekhouding moet doen. Of denk bijvoorbeeld aan coaching bij jouw cijfers van de onderneming of hoe nu verder als je vastloopt? Over deze workshops volgt snel meer informatie. Houd ons goed in de gaten!

Wil je nu meer weten over de Academy kijk dan op onze website welke vandaag live is gegaan. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening: www.wellesofficesacademy.nl of bel ons voor meer informatie op nummer: 0172-263200. Uiteraard kan je ons ook mailen op: info@wellesofficeacademy.nl.

Met lieve en virtuele groet,

Mariëlle Elsing en Mirelle Petit