Een beetje gekke titel natuurlijk, maar wel waar! Vijf jaar geleden zijn wij begonnen als zelfstandig Virtual Assistants. Eigenlijk noodgedwongen nadat Mirelle haar baan verloor en Mariëlle vanwege medische redenen thuis kwam te zitten. Samen gingen wij op onderzoek uit en hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij Elle Office Support gestart. Dat is de beste beslissing ooit geweest. We bedienen inmiddels ruim 40 klanten, hebben een geweldige derde Elle in Cristel Nas gevonden, een heerlijk kantoor, werken met een topteam van VA’s voor onze Telefoon- en Klantenservice en hebben mooie samenwerkingen met andere VA’s. Wij hadden dit allemaal niet kunnen bedenken toen we vijf jaar geleden aan de keukentafel begonnen en zijn ons warme netwerk dankbaar voor alles wat ons wordt gegund!

Als een vis in het water voelen we ons met het werk dat we dagelijks doen. Organiseren, plannen, evenementen, contact met klanten; geen dag is hetzelfde en al helemaal niet als zelfstandig ondernemer. Nooit hebben we geweten dat het zo leuk is om je eigen bedrijf te runnen. Natuurlijk zijn er ook lastige momenten maar daar leer je veel van. Het zet je op scherp en dat is af en toe nodig.

In 2018 besloten wij de Welles! Office Academy op te richten. Wij verzorgen o.a. de opleiding voor startende Virtual Assistants. Dit idee is ontstaan uit gesprekken die we hebben gevoerd met andere (startende) VA’s die behoefte hadden aan een opleiding die live wordt verzorgd. Inmiddels draaien er 3 groepen in 2019 en we zijn echt supertrots op onze deelnemers. Op de keuzes die zij maken en de stappen die zij zetten! We hopen dat zij zelf ook trots zijn, want het moet soms van ver komen en dat is niet makkelijk. Wij zijn blij dat we hier onderdeel van mogen uitmaken. We leren ook weer zo veel van onze deelnemers waardoor we de opleiding nog meer kunnen optimaliseren.

Ook spreken wij regelmatig over het vak op verschillende events o.a. op scholen. Hoe tof is dat! We worden zo blij van het enthousiasme van de leerlingen die hier ook een toekomst in zien en aan de slag willen. Nooit verwacht dat we ooit zouden spreken! Als je eens wist hoe zenuwachtig Mirelle was als ze een spreekbeurt op school had…. ze sliep de nacht ervoor gewoon niet…. Mariëlle stond de eerste keer te trillen op haar benen en het heeft best een tijdje geduurd voordat ze zeker was en makkelijk het podium op durfde. Het is bijzonder om te ervaren hoe we steeds meer uit onze comfortzone durven te gaan. Dat is wat het ondernemerschap ons onder meer heeft gebracht.

En als kroon op dit werk heeft Mirelle ook nog een boek geschreven. Nooit over nagedacht en toch gedaan! Vorig jaar tijdens haar zomervakantie ontstond het boek ‘Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou?’. Inmiddels heeft zij het boek uitgegeven en loopt de verkoop beter dan gedacht. De recensies zijn ook echt top. Het boek werkt motiverend voor andere VA’s. Betere feedback kun je niet krijgen.

Nu we dit allemaal zo op papier zetten, is het besef er des te meer dat we best meer mogen dromen. En dat doen we dan ook. We willen jullie hierbij alvast een sneak preview geven van onze nieuwe branding. Wij vonden het tijd om ook hier eens kritisch naar te kijken. Samen met Chantal Vermeer hebben wij een andere vorm van onszelf naar buiten brengen bedacht. Dat onafscheidelijke duo, wat overal met z’n tweetjes verschijnt….. die blonde en die donkere (inmiddels rood:-))…. daar kunnen we vast iets mee. En jawel…. zie hier een sneak preview van onze nieuwe branding! Dit jolige doch serieuze en altijd samen te vinden duo Mir en Mar, de Elle’s, zullen jullie voortaan in deze getekende versie voorbij zien komen. Natuurlijk kan je ons nog real time zien, kom dan gezellig een kop koffie met ons drinken. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

En als jij ook meer wil dromen, laat het ons weten. Wie weet wat de toekomst brengt!

Lieve groeten

Mirelle en Mariëlle