Half maart braken er spannende tijden aan; we kregen met z’n allen in één klap te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Van de een op de andere dag lag het werk voor mij als Virtual Assistant nagenoeg stil. Een periode van bezinning, ontwikkelingen en eigenlijk ook welkome rust volgde. Voor een groot deel van mijn klanten betekende dit dat ook zij moesten schakelen hoe nu verder te gaan. De meesten van mijn klanten hebben bedrijven in de opleidingenbranche en het omschakelen naar online faciliteren werd al snel een feit. Gelukkig pakte dit goed uit en konden zij verder en daarmee kon ik ook weer aan de slag. Sinds 2 maanden ben ik weer volledig ‘back in business’, sterker nog ik heb er een aantal nieuwe opdrachtgevers bij😊. Ik ben dankbaar dat ik niet in paniek ben geraakt, maar juist stil ben gaan staan bij wat er wel kan en vertrouwen houden.

Nu we in iets rustiger vaarwater zitten merk ik dat de wereld wel echt het online werken heeft ontdekt. Dat er zoveel mogelijkheden zijn om online samen te werken wist ik natuurlijk al jaren, maar nog niet iedereen was daarvan overtuigd. Hoe anders is dat nu! De mogelijkheden van het online werken zijn zo groot. Natuurlijk blijft het van belang om elkaar ook regelmatig live te zien, maar alles kan online: agendabeheer, de organisatie van evenementen, de financiële administratie en ook de communicatie. Het is misschien even anders, maar ook dat went.

Deze periode heeft mij ook veel inzicht gegeven dat mijn grote afhankelijkheid van één branche niet zo’n goed idee is. Meer spreiding over verschillende branches geeft meer zekerheid over de voortzetting van mijn opdrachten mocht er in de toekomst weer een crisis uitbreken. Voor wat betreft mijn werk als VA maak ik me dan ook niet meer zo’n zorgen mocht er een 2e golf uitbreken. Mijn huidige opdrachtgevers werken nu voornamelijk online en zullen dat voor een groot deel blijven voortzetten, ook als het corona-technisch rustig blijft. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om alle afspraken live te doen en de halve dag in de auto te zitten. Die tijd wordt nu veel efficiënter gebruikt en dat houdt iedereen graag zo.

De vraag naar Virtual Assistants neemt nu ook flink toe. Dat merk ik zelf door de vraag van nieuwe opdrachtgevers, de vele nieuwe opdrachten die gedeeld worden in het VA-netwerk maar ook de interesse voor de opleiding voor startende Virtual Assistants neemt heel erg toe. Op 25 september 2020 gaan we weer live met een nieuwe groep van start. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Hoe leuk is dat! Waar ik ook heel blij mee ben en mijn bevindingen lijken te bevestigen is dat de verkoop van mijn boek ‘Een toekomst als Virtual Assistants, iets voor jou?’  flink gestegen is tijdens de corona-crisis. Daar waar ik aan het begin van de crisis dacht; gaat dit nog goed komen…. denk ik nu; er liggen zoveel kansen voor mensen om zich bijvoorbeeld om te laten scholen tot Virtual Assistant. De vraag naar VA’s neemt toe en het is gewoon echt zo leuk om als VA te werken. Het sparren met je klanten, zorgen dat zij meer de rust kunnen voelen, dat zij los kunnen laten, de waardering die er is en je eigen ontwikkeling. Ik ben zo blij met de keuze die ik bijna 6 jaar geleden heb gemaakt en ben er klaar voor om verder te gaan in deze andere tijden. Nog even werken en dan genieten van een welverdiende vakantie.

Als je met mij wil sparren over het vak, over het ondernemerschap of over wat ik wellicht nog meer voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op via 06-30646883 of mail mij op mirelle@wellesoffice.com.

 

Lieve groet van Mirelle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.