Begin maart kregen we te maken met de coronacrisis. Een pittige tijd omdat op dat moment veel werk even werd stopgezet en er allerlei dingen gebeurden waar ik mee moest dealen. Ik besloot het even te nemen zoals het kwam en ging op zoek naar een hobby waarbij ik niet na hoefde te denken. Gewoon doen, even aan niets denken en iets ‘creëren’. Het werd diamond painting. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het verscheen in mijn tijdlijn op Facebook. Blijkbaar was het populair. Voor wie niet weet wat het is: diamond painting is een handwerkhobby die is overgewaaid uit China. Het lijkt op schilderen op nummer, maar in plaats van verf gebruik je kleine facet geslepen steentjes om op canvas een ‘schilderij’ te maken.

Omdat ik graag een uitdaging aanga, bestelde ik een vijfluik; een boom in mijn favoriete kleur en dat is blauw. Helaas had corona ook de verzending in zijn greep en duurde het lang (veel te lang naar mijn zin) voordat ik het in huis had. Ik had het al bijna opgegeven om eraan te beginnen toen het op een dag werd bezorgd.

Ik ging direct aan de slag en pakte alles uit. Mijn kinderen lagen in een deuk om mama die aan een belachelijke hobby begon maar ik liet me niet tegenhouden en begon aan het eerste canvas doek.

Ik ben een doener en had me niet verdiept in om hoeveel steentjes en tijd het zou gaan. Ik ‘deed’ gewoon. Uren bracht ik door met diamond painting. Meestal werkte ik de ochtenden voor mijn klanten en aan mijn bedrijf en halverwege de middagen ging ik weer een paar uurtjes aan de slag. Dochterlief heeft 1 x meegeholpen en was er toen klaar mee. Zoon- en manlief heb ik nooit zover kunnen krijgen…..

De ruim 180 uur die ik eraan heb besteed hebben mij heel erg geholpen om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb in totaal 134.400 steentjes gelegd van 60 verschillende kleuren. Dat is afgerond 750 steentjes per uur en 12,44 steentjes per minuut. Ik heb 5 luisterboeken ‘gelezen’ , veel nieuwe muziek geluisterd, mooie telefoongesprekken gevoerd en o.a. de Just ask Mi sessies bedacht. Geen moment heb ik gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?’. Ik zag steeds meer het resultaat van mijn werk. En nu is het af. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel steentjes heb gelegd en er zoveel uur aan heb besteed. We gaan het binnenkort een mooi plekje geven in huis.

Ik ben blij met het resultaat maar vooral trots op het feit dat ik niet heb opgegeven. Veel mensen verklaarden mij voor gek, maar als ik ergens aan begin dan maak ik het (meestal😊) af. En het gaf mij ook de rust die ik nodig had. Mijn coach zei tijdens onze laatste sessie dat een van mijn kwaliteiten is dat ik een doorzetter ben. Ik denk dat ze gelijk heeft…..

Ik heb inmiddels nieuwe diamond paintings besteld en weer moet ik veel te lang wachten. Ongeduldig ben ik ook😊

Lieve groet,

 

Mirelle

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.