Een beetje gekke titel natuurlijk, maar wel waar! Vijf jaar geleden zijn wij begonnen als zelfstandig Virtual Assistants. Eigenlijk noodgedwongen nadat Mirelle haar baan verloor en Mariëlle vanwege medische redenen thuis kwam te zitten. Samen gingen wij op onderzoek uit en hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij Elle Office Support gestart. Dat is de beste beslissing ooit geweest. We bedienen inmiddels ruim 40 klanten, hebben een geweldige derde Elle in Cristel Nas gevonden, een heerlijk kantoor, werken met een topteam van VA’s voor onze Telefoon- en Klantenservice en hebben mooie samenwerkingen met andere VA’s. Wij hadden dit allemaal niet kunnen bedenken toen we vijf jaar geleden aan de keukentafel begonnen en zijn ons warme netwerk dankbaar voor alles wat ons wordt gegund!

Als een vis in het water voelen we ons met het werk dat we dagelijks doen. Organiseren, plannen, evenementen, contact met klanten; geen dag is hetzelfde en al helemaal niet als zelfstandig ondernemer. Nooit hebben we geweten dat het zo leuk is om je eigen bedrijf te runnen. Natuurlijk zijn er ook lastige momenten maar daar leer je veel van. Het zet je op scherp en dat is af en toe nodig.

In 2018 besloten wij de Welles! Office Academy op te richten. Wij verzorgen o.a. de opleiding voor startende Virtual Assistants. Dit idee is ontstaan uit gesprekken die we hebben gevoerd met andere (startende) VA’s die behoefte hadden aan een opleiding die live wordt verzorgd. Inmiddels draaien er 3 groepen in 2019 en we zijn echt supertrots op onze deelnemers. Op de keuzes die zij maken en de stappen die zij zetten! We hopen dat zij zelf ook trots zijn, want het moet soms van ver komen en dat is niet makkelijk. Wij zijn blij dat we hier onderdeel van mogen uitmaken. We leren ook weer zo veel van onze deelnemers waardoor we de opleiding nog meer kunnen optimaliseren.

Ook spreken wij regelmatig over het vak op verschillende events o.a. op scholen. Hoe tof is dat! We worden zo blij van het enthousiasme van de leerlingen die hier ook een toekomst in zien en aan de slag willen. Nooit verwacht dat we ooit zouden spreken! Als je eens wist hoe zenuwachtig Mirelle was als ze een spreekbeurt op school had…. ze sliep de nacht ervoor gewoon niet…. Mariëlle stond de eerste keer te trillen op haar benen en het heeft best een tijdje geduurd voordat ze zeker was en makkelijk het podium op durfde. Het is bijzonder om te ervaren hoe we steeds meer uit onze comfortzone durven te gaan. Dat is wat het ondernemerschap ons onder meer heeft gebracht.

En als kroon op dit werk heeft Mirelle ook nog een boek geschreven. Nooit over nagedacht en toch gedaan! Vorig jaar tijdens haar zomervakantie ontstond het boek ‘Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou?’. Inmiddels heeft zij het boek uitgegeven en loopt de verkoop beter dan gedacht. De recensies zijn ook echt top. Het boek werkt motiverend voor andere VA’s. Betere feedback kun je niet krijgen.

Nu we dit allemaal zo op papier zetten, is het besef er des te meer dat we best meer mogen dromen. En dat doen we dan ook. We willen jullie hierbij alvast een sneak preview geven van onze nieuwe branding. Wij vonden het tijd om ook hier eens kritisch naar te kijken. Samen met Chantal Vermeer hebben wij een andere vorm van onszelf naar buiten brengen bedacht. Dat onafscheidelijke duo, wat overal met z’n tweetjes verschijnt….. die blonde en die donkere (inmiddels rood:-))…. daar kunnen we vast iets mee. En jawel…. zie hier een sneak preview van onze nieuwe branding! Dit jolige doch serieuze en altijd samen te vinden duo Mir en Mar, de Elle’s, zullen jullie voortaan in deze getekende versie voorbij zien komen. Natuurlijk kan je ons nog real time zien, kom dan gezellig een kop koffie met ons drinken. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

En als jij ook meer wil dromen, laat het ons weten. Wie weet wat de toekomst brengt!

Lieve groeten

Mirelle en Mariëlle

 

Sinds begin dit jaar zijn Mariëlle en ik gestart met de Welles! Office Academy. Binnenkort vindt de informatieavond voor de basisopleiding voor Virtual Assistants plaats en we hebben een aantal interessante workshops voor ondernemers georganiseerd. Wat is het toch leuk om hiermee bezig te zijn! We voeren veel mooie gesprekken met verschillende bedrijven en ondernemers die geïnteresseerd zijn om het beroep Virtual Assistant én de opleiding voor VA’s naar een hoger plan te tillen en dat neemt allerlei verschillende vormen én samenwerkingen aan. Hierover vertellen we je meer op een later moment. Al deze gesprekken maken in ieder geval dat wij overlopen van ideeën om de Welles! Office Academy verder te ontwikkelen en dat geeft zoveel inspiratie en energie!

Op dit moment kijken we met veel plezier uit naar de informatieavond voor de basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional die over een klein weekje plaatsvindt. Deze opleiding is bedoeld voor Office Professionals die graag zelf aan de slag willen. Wij helpen hen hiermee te starten en te zorgen dat zij met vertrouwen deze stap kunnen gaan zetten.

 

Waar we gaandeweg achter zijn gekomen is dat er veel ondersteuners zijn die (nog) niet de stap durven/kunnen/willen zetten naar zelfstandig VA en dat is best begrijpelijk. Niet iedereen kan of wil het zich veroorloven om deze sprong in het diepe te wagen. Daarnaast is de huidige functie van secretaresse, managementassistente, ondersteuner in loondienst flink onderhevig aan veranderingen en wij merken dat veel mensen in deze functies hun baan verliezen. De markt vraagt om het maken van een omslag; meer zelfstandigheid, pro-activiteit en kennis van verschillende online mogelijkheden. Welles! Office Academy biedt de mogelijkheden je kennis en vaardigheden op deze gebieden te vergroten. Daarom gaan we de basisopleiding ook mogelijk maken voor VA’s die in loondienst willen.

 

Concreet betekent dit voor de basisopleiding die in september start dat het eerste deel van module 1 in 2 verschillende groepen zal plaatsvinden: VA’s die zelfstandig hun bedrijf willen opzetten en VA’s die in loondienst willen (blijven). Voor deze laatste groep zijn we de module aan het herschrijven naar de behoefte die daar ligt en zal meer gaan over de te maken omslag.

Module 6: Sales & Acquisitie zal een andere invulling gaan krijgen voor de VA’s die in loondienst willen blijven. We zijn nog bezig met de ontwikkeling hiervan. De overige modules blijven gelijk voor beide groepen.

 

Voor ervaren VA’s zijn we ook druk bezig een supermooi programma samen te stellen; deze zullen we in het najaar lanceren.

Je ziet het, Welles! is volop in ontwikkeling en we hebben nog veel meer ideeën. Houd ons dus in de gaten!

 

Wil je meer informatie over de basisopleiding of over onze activiteiten mail ons dan op info@wellesofficeacademy.nl, bel ons op 0172-263200 of schrijf je in voor informatieavond welke plaatsvindt op donderdag 14 juni van 19.30-21.30 uur in Hazerswoude-Dorp.

 

Lieve groetjes van Mariëlle en Mirelle

Welles! Office Academy

Ken je dat? Je leest iets en het lijkt alsof het voor jou geschreven is. Dat gebeurde mij toen ik in december vorig jaar een vacature langs zag komen op Facebook. Mariëlle en Mirelle zochten de spreekwoordelijke duizendpoot, als rechter- en linkerhand ter ondersteuning van Elle Office Support. Het eerste wat je dan doet: even googelen. En hoewel ik helemaal niet echt op zoek was naar een andere job, kon ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Gelukkig dachten Mirelle en Mariëlle er net zo over, dus niet lang daarna was ik ‘part of the team’ en volop aan de slag! Zowel als die rechter- en linkerhand, maar ook al heel snel als echte Virtual Assistant met ‘mijn eigen’ accounts.

Waar ik in eerdere functies na een aantal jaar uitgekeken kon raken, zorgt de afwisseling van meerdere klanten in totaal verschillende sectoren nu voor een constante uitdaging. Van mailboxen en agenda’s tot CRM-systemen, van offertes tot (financiële) administratie, van telefonische bereikbaarheidsdiensten tot social media: de klant kan het zo gek niet bedenken, of wij denken mee. ‘Never a dull moment’ om het maar zo te zeggen 😉.

Digitaal wist ik mijn weg al goed te vinden, zowel binnen organisaties, als in online communities (als support medewerker/moderator) en op social media. Toch is er wat online samenwerken betreft ook voor mij een wereld open gegaan. Al die mogelijkheden en tools, ik leer nog steeds elke dag bij. En ook dat maakt het werk uitdagend, je blijft je immers ontwikkelen. De ervaringen bij de ene klant bieden inzichten die je weer meeneemt in je werk voor andere klanten.

Over ontwikkelen gesproken: In september 2018 start een pilot voor een nieuwe basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional. En ja, ik doe mee!! Mirelle en Mariëlle hebben deze opleiding opgezet vanuit hun eigen expertise en dagelijkse praktijkervaring met Elle Office Support. Praktijkgerichter kan bijna niet. Met blended learning modules word je in slechts drie maanden tijd op weg geholpen om met vertrouwen aan de slag te gaan als Virtual Assistant/Online Office Professional.

Online (hoe kan het ook anders), maar óók offline en dat vind ik een enorm pluspunt. Samen sparren, je netwerk opbouwen en de interactie maken het nog waardevoller. De modules zijn opgezet met gespecialiseerde partners én een aantal klanten.

Ben jij ook zo’n duizendpoot die houdt van een uitdaging en wil je voor jezelf aan de slag (of ben je net zelf gestart)? Klik dan vooral even door: https://wellesofficeacademy.com/

Je kunt je ook direct aanmelden voor een avond vol informatie over de opleiding via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@wellesofficeacademy.nl.

Lieve groet van Cristel Nas

 

Na 3 jaar kei- en keihard gewerkt te hebben aan Elle Office Support, en dat is zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen met vallen en opstaan gebeurd, staat er een waanzinnig mooi bedrijf waar wij maar wat trots op zijn. Inmiddels mogen wij vanuit een mooi pand onze klanten iedere dag bedienen en hebben we ook een fijn team om ons heen dat ons daarbij helpt.

Maar we blijven zelf natuurlijk ook in ontwikkeling. Dus volgen wij workshops, opleidingen en webinars om onze kennis bij te houden en uit te breiden. Tijdens één van die opleidingen kregen we die vraag waarom we zelf geen opleidingen gaan geven. We hebben zoveel kennis in huis en worden vaak gevraagd om aankomende VA’s te coachen of te begeleiden.

Tja… waarom niet?

Daar zaten we dan…. elkaar vragend aankijkend en eigenlijk allebei al bedenkend ‘oh dat zou inderdaad wel iets voor ons zijn”. Binnen 10 minuten waren we aan het brainstormen met diegene die de opleiding verzorgde en werden wij steeds enthousiaster. Voordat wij het wisten was daar de Welles! Office Academy geboren. Waarom Welles!? Uiteraard omdat daar Elle weer in terugkomt en met een W ervoor is dit de opleiding die je Wel gevolgd moet hebben.

Op datzelfde moment werden de domeinnamen al vastgelegd en hebben wij toch een pauze in moeten lassen om ons weer te kunnen focussen op waar we daarvoor zaten en dat was niet het opzetten van een nieuw bedrijf.

En hoe nu verder?

Onderweg naar huis zaten daar twee enthousiaste meiden in de auto die al verder brainstormend naar huis reden. De één al met de Trello-app in haar handen om alle ideeën daarin te zetten (Trello is inmiddels voor ons ons dagboek geworden en daarin houden wij voor alle klanten alle to do’s bij zodat wij niets over het hoofd kunnen zien of vergeten maar dus ook voor onszelf).

En zo is het idee geboren om een opleiding neer te gaan zetten voor Virtual Assistants/Online Office Professionals.

Waarom een opleiding als er al een aantal zijn zou je zeggen? Dat klopt inderdaad; bij een aantal van onze collega’s kun je ook een opleiding volgen om zo de basisbeginselen van het vak te leren. Toch denken wij dat wij ons hierin kunnen onderscheiden en wel omdat wij een waanzinnig mooi klantenbestand hebben. Onze klanten zijn allemaal topondernemers met heel veel kennis in huis. Waarom daar geen gebruik van maken en deze kennis delen? Onze klanten hebben meegedacht en samen met ons een mooi programma ontwikkeld. Daarnaast vinden wij het belangrijk live modules te verzorgen zodat we ook echt in contact zijn met elkaar. Als Virtual Assistant werk je al zoveel online dat wij hier echt de meerwaarde van inzien. Zoals op www.wellesofficeacademy.com te lezen, hebben wij een mooi aantal modules opgezet die je niet mag missen als je als Virtual Assistant/Online Office Professional aan het werk wilt.

Wij zijn nu ruim een half jaar verder nadat het idee geboren is en tijdens het opzetten van de Welles! Office Academy zijn er uiteraard nog veel meer ideeën die we gaan uitwerken. We willen hierbij Sylvia Zitter ontzettend bedanken voor haar hulp bij alle voorbereidingen. Zij zal ook ons in de toekomst voor Welles! blijven ondersteunen.

Op 6 september starten wij de pilot voor de opleiding. Dit is een basisopleiding. Als je deze basisopleiding gevolgd hebt, kun je met vertrouwen van start als VA/Online Office Professional. Wij zullen je uiteraard blijven begeleiden tijdens maar ook zeker na de opleiding. Op donderdag 14 juni organiseren wij van 19.30-21.30 uur een informatieavond op ons kantooradres in Hazerswoude-Dorp om meer informatie te geven over deze basisopleiding. Je kunt je hiervoor inschrijven via deze link. Je bent van harte welkom!

In de loop van volgend jaar zullen wij de basisopleiding gaan uitbreiden met een vervolg. In deze opleiding zullen we meer de diepte in gaan en helpen wij je om door te zetten. Want moeilijke momenten zullen er komen als ondernemer. Ook wij hebben moeilijke momenten ervaren; het is ijdele hoop te verwachten dat ondernemen zonder vallen en opstaan zal gaan. Het is de kunst op jezelf en je talent te vertrouwen en door te zetten.

Naast deze vervolgopleiding zijn wij ook bezig om workshops te organiseren. Deze workshops zijn juist niet alleen bedoeld voor VA’s maar ook voor ondernemers zoals wij die ondersteunen als VA. Nog niet iedere ondernemer is direct toe aan ondersteuning en wil zaken graag nog zelf doen. Ook die ondernemer wil meer weten van Social Media of over hoe hij/zij zijn boekhouding moet doen. Of denk bijvoorbeeld aan coaching bij jouw cijfers van de onderneming of hoe nu verder als je vastloopt? Over deze workshops volgt snel meer informatie. Houd ons goed in de gaten!

Wil je nu meer weten over de Academy kijk dan op onze website welke vandaag live is gegaan. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening: www.wellesofficesacademy.nl of bel ons voor meer informatie op nummer: 0172-263200. Uiteraard kan je ons ook mailen op: info@wellesofficeacademy.nl.

Met lieve en virtuele groet,

Mariëlle Elsing en Mirelle Petit