Working with Mi

Wat een rare tijden zijn het nu. Er gebeurt veel rondom de coronacrisis en de huidige maatregelen hebben voor veel ondernemers echt nare consequenties. Zo niet voor de Virtual Assistants. Juist door de coronacrisis is het werk voor VA’s echt toegenomen. Daar had ik ruim een half jaar geleden wel even een hard hoofd in toen aan de start van corona het werk toch even stil kwam te liggen. Een aantal van mijn klanten had even de tijd nodig om om te schakelen naar online. Gelukkig zijn ook zij weer up and running.

Door het vele online werken ervaren andere ondernemers nu dat het online werken prima gaat en ook de toekomst heeft en dat je een efficiënte en vruchtbare samenwerking kan hebben met een Virtual Assistant die je ontzorgt en met je meedenkt. Ik kan inmiddels de vragen van ondernemers voor ondersteuning als VA niet meer zelf aan dus zet mijn netwerk in om aan die vragen te kunnen voldoen.

 

Learning with Mi

Daarnaast begeleid ik nu meer dan voor de coronacrisis diverse startende VA’s en komen de eerste aanmeldingen voor de opleiding die in februari van start gaat binnen. Ook gaan we bij Welles Office Academy, op veler verzoek, deze opleiding in een online versie aanbieden. De verwachting is dat deze in het eerste kwartaal van 2021 van start kan gaan. Binnenkort komt hier meer informatie over op onze website.

Als je mij een beetje volgt dan weet je dat ik regelmatig gastlessen verzorg voor verschillende scholen, waaronder het MBO Rijnland en het Albeda College. Met deze laatste gaan we op heel korte termijn weer in gesprek om kaders en daaropvolgend inhoud te geven aan het vak Virtual Assistant als keuzedeel binnen de opleiding voor Management Assistants. Superbenieuwd hoe dat eruit gaat zien. Ik ben er trots op dat ik hieraan kan bijdragen en heb er veel zin in.

 

Together with Mi

Waar ik ook veel zin in heb is de samenwerking met Sylvia Zitter. Met Sylvia heb ik al eerder gewerkt binnen Welles Office Academy en deze samenwerking hebben we weer opgepakt. Samen gaan we onder meer met de sales en mijn personal branding aan de slag. Wat je allemaal niet kan verzinnen met ‘Mi’😊. Ik word door intimi altijd ‘Mi’ genoemd en deze zomer kreeg ik ineens allemaal leuke ideeën om ‘Mi’ in te zetten als personal branding voor mijn bedrijf. Ik heb het voor een deel ook al doorgevoerd in de programma’s die ik aanbied en ik merk dat mensen dit ook echt onthouden, mij benaderen en in de communicatie ook al ‘Mi’ noemen. Ik vind het leuk!

 

Happy to be Mi

Als ik het zo allemaal opschrijf, besef ik heel goed dat het echt stroomt binnen Welles en dat dit niet voor iedereen geldt. Bijna iedere dag gebeurt er wel iets bijzonders en ik ben daar heel dankbaar voor. En ik weet ook dat mijn professionaliteit, eigen (online) zichtbaarheid en in contact blijven met mijn netwerk dit mede mogelijk maakt. De afgelopen maanden hebben veel mensen dit tegen mij gezegd en voor mij is het de normaalste zaak van de wereld om dingen op die manier aan te pakken. Ik sta daar nooit zo bij stil eigenlijk maar ik pluk hier echt de vruchten van. Ik benadruk dat ook altijd in de opleiding en de individuele sessies met de deelnemers. Laat mensen weten dat je er bent en blijf in contact, dat is zo belangrijk.

Ik kijk uit naar de maanden die voor me liggen. Het is uiteraard heel dubbel omdat we ook te dealen hebben met de coronacrisis en alles wat daardoor minder mogelijk is en misschien nog wordt, maar qua werk geniet ik volop!

Wil je een keer in contact komen, schrijf je dan in voor de Just ask Mi sessies die ik iedere 2 weken verzorg. Dan beantwoord ik graag je vragen en wie weet wat daaruit voortkomt.

 

Lieve groet van Mi

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin maart kregen we te maken met de coronacrisis. Een pittige tijd omdat op dat moment veel werk even werd stopgezet en er allerlei dingen gebeurden waar ik mee moest dealen. Ik besloot het even te nemen zoals het kwam en ging op zoek naar een hobby waarbij ik niet na hoefde te denken. Gewoon doen, even aan niets denken en iets ‘creëren’. Het werd diamond painting. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het verscheen in mijn tijdlijn op Facebook. Blijkbaar was het populair. Voor wie niet weet wat het is: diamond painting is een handwerkhobby die is overgewaaid uit China. Het lijkt op schilderen op nummer, maar in plaats van verf gebruik je kleine facet geslepen steentjes om op canvas een ‘schilderij’ te maken.

Omdat ik graag een uitdaging aanga, bestelde ik een vijfluik; een boom in mijn favoriete kleur en dat is blauw. Helaas had corona ook de verzending in zijn greep en duurde het lang (veel te lang naar mijn zin) voordat ik het in huis had. Ik had het al bijna opgegeven om eraan te beginnen toen het op een dag werd bezorgd.

Ik ging direct aan de slag en pakte alles uit. Mijn kinderen lagen in een deuk om mama die aan een belachelijke hobby begon maar ik liet me niet tegenhouden en begon aan het eerste canvas doek.

Ik ben een doener en had me niet verdiept in om hoeveel steentjes en tijd het zou gaan. Ik ‘deed’ gewoon. Uren bracht ik door met diamond painting. Meestal werkte ik de ochtenden voor mijn klanten en aan mijn bedrijf en halverwege de middagen ging ik weer een paar uurtjes aan de slag. Dochterlief heeft 1 x meegeholpen en was er toen klaar mee. Zoon- en manlief heb ik nooit zover kunnen krijgen…..

De ruim 180 uur die ik eraan heb besteed hebben mij heel erg geholpen om mijn hoofd leeg te maken. Ik heb in totaal 134.400 steentjes gelegd van 60 verschillende kleuren. Dat is afgerond 750 steentjes per uur en 12,44 steentjes per minuut. Ik heb 5 luisterboeken ‘gelezen’ , veel nieuwe muziek geluisterd, mooie telefoongesprekken gevoerd en o.a. de Just ask Mi sessies bedacht. Geen moment heb ik gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?’. Ik zag steeds meer het resultaat van mijn werk. En nu is het af. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoveel steentjes heb gelegd en er zoveel uur aan heb besteed. We gaan het binnenkort een mooi plekje geven in huis.

Ik ben blij met het resultaat maar vooral trots op het feit dat ik niet heb opgegeven. Veel mensen verklaarden mij voor gek, maar als ik ergens aan begin dan maak ik het (meestal😊) af. En het gaf mij ook de rust die ik nodig had. Mijn coach zei tijdens onze laatste sessie dat een van mijn kwaliteiten is dat ik een doorzetter ben. Ik denk dat ze gelijk heeft…..

Ik heb inmiddels nieuwe diamond paintings besteld en weer moet ik veel te lang wachten. Ongeduldig ben ik ook😊

Lieve groet,

 

Mirelle

Kwetsbaar en dankbaar. Zo heb ik me de afgelopen maanden gevoeld. Zowel privé als zakelijk zijn het pittige tijden geweest. Meestal los ik zaken in mijn eentje op maar ik weet ook dat ik ontzettend kan piekeren en daar was ik een beetje klaar mee. Ik zat teveel in mijn hoofd, at slecht en slapen ging ook al niet veel beter. Ik wilde écht voelen en zaken bij de kern aanpakken.

Natuurlijk heb ik fijne vrienden en familie waar ik mee kan praten maar ik bedacht me dat ik een tijdje geleden een hele fijne vrouw heb leren kennen op een netwerkbijeenkomst en dat zij vitaliteitscoach is. Ik voelde toen al een klik en wilde haar als coach en impulsief als ik ook ben😊 heb ik haar direct een berichtje gestuurd dat ik graag haar hulp wilde inschakelen. Zij reageerde vrijwel meteen en een aantal dagen later hadden we onze eerste afspraak. Als eerste zijn we aan de slag gegaan met het piekeren. Ik wilde het piekeren een halt toeroepen en ging met fijne tips naar huis hoe dat aan te pakken. Gebruikmakend van haar tips viel het me op hoe ‘makkelijk’ ik het piekeren eigenlijk stop kan zetten. Het is gewoon nooit zo in me opgekomen om dat te doen; ik dacht altijd dat ik dat nodig had om overal op voorbereid te zijn. Wat een rust geeft dat! Ik pas het nu veel vaker toe en daar wordt het leven een stuk rustiger van.

We zijn intussen, al wandelend, een aantal sessies verder en wat is het fijn dat er iemand naar je luistert die toch wat verder van je weg staat en kritische vragen stelt. Zo ben ik er ook achter gekomen dat mijn zelfbeeld vooral gebaseerd is op dingen die niet reëel of feitelijk zijn en ook op wat anderen van mij vinden. Ook daar ben ik mee aan de slag gegaan en daardoor zit ik veel beter in mijn vel.

Ik ben heel blij dat ik deze stappen heb gezet. Blij met de rust die dit geeft. Inmiddels loopt het met mijn opdrachten ook weer goed en ben ik volop aan het werk. Dat was een aantal maanden geleden wel even anders toen corona om de hoek kwam kijken. Gelukkig zijn bijna al mijn klanten weer teruggekomen en ben ik ook aan werk met nieuwe klanten. De inschrijvingen voor de opleiding voor startende Virtual Assistants lopen lekker en ik ga met een aantal VA’s starten met individuele coaching om hun bedrijf verder op te starten. Bestaande en nieuwe samenwerkingen worden (weer) opgestart. Mijn energie begint weer te stromen!

Mijn coach heet Jill Siereveld en ik ben echt heel dankbaar voor haar begeleiding. Ik gun jou ook een Jill dus als je behoefte hebt aan een coach, zoek haar dan vooral op. Ik kan haar van harte aanbevelen! Ik ga vandaag relaxed mijn vakantie in. Even 2 weken helemaal niets en samen met mijn lief en kids leuke dingen doen.

Maak er een mooie zomer van!

 

Lieve groet,

 

Mirelle

Half maart braken er spannende tijden aan; we kregen met z’n allen in één klap te maken met de gevolgen van de corona-crisis. Van de een op de andere dag lag het werk voor mij als Virtual Assistant nagenoeg stil. Een periode van bezinning, ontwikkelingen en eigenlijk ook welkome rust volgde. Voor een groot deel van mijn klanten betekende dit dat ook zij moesten schakelen hoe nu verder te gaan. De meesten van mijn klanten hebben bedrijven in de opleidingenbranche en het omschakelen naar online faciliteren werd al snel een feit. Gelukkig pakte dit goed uit en konden zij verder en daarmee kon ik ook weer aan de slag. Sinds 2 maanden ben ik weer volledig ‘back in business’, sterker nog ik heb er een aantal nieuwe opdrachtgevers bij😊. Ik ben dankbaar dat ik niet in paniek ben geraakt, maar juist stil ben gaan staan bij wat er wel kan en vertrouwen houden.

Nu we in iets rustiger vaarwater zitten merk ik dat de wereld wel echt het online werken heeft ontdekt. Dat er zoveel mogelijkheden zijn om online samen te werken wist ik natuurlijk al jaren, maar nog niet iedereen was daarvan overtuigd. Hoe anders is dat nu! De mogelijkheden van het online werken zijn zo groot. Natuurlijk blijft het van belang om elkaar ook regelmatig live te zien, maar alles kan online: agendabeheer, de organisatie van evenementen, de financiële administratie en ook de communicatie. Het is misschien even anders, maar ook dat went.

Deze periode heeft mij ook veel inzicht gegeven dat mijn grote afhankelijkheid van één branche niet zo’n goed idee is. Meer spreiding over verschillende branches geeft meer zekerheid over de voortzetting van mijn opdrachten mocht er in de toekomst weer een crisis uitbreken. Voor wat betreft mijn werk als VA maak ik me dan ook niet meer zo’n zorgen mocht er een 2e golf uitbreken. Mijn huidige opdrachtgevers werken nu voornamelijk online en zullen dat voor een groot deel blijven voortzetten, ook als het corona-technisch rustig blijft. Het is bijvoorbeeld niet meer nodig om alle afspraken live te doen en de halve dag in de auto te zitten. Die tijd wordt nu veel efficiënter gebruikt en dat houdt iedereen graag zo.

De vraag naar Virtual Assistants neemt nu ook flink toe. Dat merk ik zelf door de vraag van nieuwe opdrachtgevers, de vele nieuwe opdrachten die gedeeld worden in het VA-netwerk maar ook de interesse voor de opleiding voor startende Virtual Assistants neemt heel erg toe. Op 25 september 2020 gaan we weer live met een nieuwe groep van start. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar. Hoe leuk is dat! Waar ik ook heel blij mee ben en mijn bevindingen lijken te bevestigen is dat de verkoop van mijn boek ‘Een toekomst als Virtual Assistants, iets voor jou?’  flink gestegen is tijdens de corona-crisis. Daar waar ik aan het begin van de crisis dacht; gaat dit nog goed komen…. denk ik nu; er liggen zoveel kansen voor mensen om zich bijvoorbeeld om te laten scholen tot Virtual Assistant. De vraag naar VA’s neemt toe en het is gewoon echt zo leuk om als VA te werken. Het sparren met je klanten, zorgen dat zij meer de rust kunnen voelen, dat zij los kunnen laten, de waardering die er is en je eigen ontwikkeling. Ik ben zo blij met de keuze die ik bijna 6 jaar geleden heb gemaakt en ben er klaar voor om verder te gaan in deze andere tijden. Nog even werken en dan genieten van een welverdiende vakantie.

Als je met mij wil sparren over het vak, over het ondernemerschap of over wat ik wellicht nog meer voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op via 06-30646883 of mail mij op mirelle@wellesoffice.com.

 

Lieve groet van Mirelle

Een beetje gekke titel natuurlijk, maar wel waar! Vijf jaar geleden zijn wij begonnen als zelfstandig Virtual Assistants. Eigenlijk noodgedwongen nadat Mirelle haar baan verloor en Mariëlle vanwege medische redenen thuis kwam te zitten. Samen gingen wij op onderzoek uit en hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij Elle Office Support gestart. Dat is de beste beslissing ooit geweest. We bedienen inmiddels ruim 40 klanten, hebben een geweldige derde Elle in Cristel Nas gevonden, een heerlijk kantoor, werken met een topteam van VA’s voor onze Telefoon- en Klantenservice en hebben mooie samenwerkingen met andere VA’s. Wij hadden dit allemaal niet kunnen bedenken toen we vijf jaar geleden aan de keukentafel begonnen en zijn ons warme netwerk dankbaar voor alles wat ons wordt gegund!

Als een vis in het water voelen we ons met het werk dat we dagelijks doen. Organiseren, plannen, evenementen, contact met klanten; geen dag is hetzelfde en al helemaal niet als zelfstandig ondernemer. Nooit hebben we geweten dat het zo leuk is om je eigen bedrijf te runnen. Natuurlijk zijn er ook lastige momenten maar daar leer je veel van. Het zet je op scherp en dat is af en toe nodig.

In 2018 besloten wij de Welles! Office Academy op te richten. Wij verzorgen o.a. de opleiding voor startende Virtual Assistants. Dit idee is ontstaan uit gesprekken die we hebben gevoerd met andere (startende) VA’s die behoefte hadden aan een opleiding die live wordt verzorgd. Inmiddels draaien er 3 groepen in 2019 en we zijn echt supertrots op onze deelnemers. Op de keuzes die zij maken en de stappen die zij zetten! We hopen dat zij zelf ook trots zijn, want het moet soms van ver komen en dat is niet makkelijk. Wij zijn blij dat we hier onderdeel van mogen uitmaken. We leren ook weer zo veel van onze deelnemers waardoor we de opleiding nog meer kunnen optimaliseren.

Ook spreken wij regelmatig over het vak op verschillende events o.a. op scholen. Hoe tof is dat! We worden zo blij van het enthousiasme van de leerlingen die hier ook een toekomst in zien en aan de slag willen. Nooit verwacht dat we ooit zouden spreken! Als je eens wist hoe zenuwachtig Mirelle was als ze een spreekbeurt op school had…. ze sliep de nacht ervoor gewoon niet…. Mariëlle stond de eerste keer te trillen op haar benen en het heeft best een tijdje geduurd voordat ze zeker was en makkelijk het podium op durfde. Het is bijzonder om te ervaren hoe we steeds meer uit onze comfortzone durven te gaan. Dat is wat het ondernemerschap ons onder meer heeft gebracht.

En als kroon op dit werk heeft Mirelle ook nog een boek geschreven. Nooit over nagedacht en toch gedaan! Vorig jaar tijdens haar zomervakantie ontstond het boek ‘Een toekomst als Virtual Assistant, iets voor jou?’. Inmiddels heeft zij het boek uitgegeven en loopt de verkoop beter dan gedacht. De recensies zijn ook echt top. Het boek werkt motiverend voor andere VA’s. Betere feedback kun je niet krijgen.

Nu we dit allemaal zo op papier zetten, is het besef er des te meer dat we best meer mogen dromen. En dat doen we dan ook. We willen jullie hierbij alvast een sneak preview geven van onze nieuwe branding. Wij vonden het tijd om ook hier eens kritisch naar te kijken. Samen met Chantal Vermeer hebben wij een andere vorm van onszelf naar buiten brengen bedacht. Dat onafscheidelijke duo, wat overal met z’n tweetjes verschijnt….. die blonde en die donkere (inmiddels rood:-))…. daar kunnen we vast iets mee. En jawel…. zie hier een sneak preview van onze nieuwe branding! Dit jolige doch serieuze en altijd samen te vinden duo Mir en Mar, de Elle’s, zullen jullie voortaan in deze getekende versie voorbij zien komen. Natuurlijk kan je ons nog real time zien, kom dan gezellig een kop koffie met ons drinken. Wij zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

En als jij ook meer wil dromen, laat het ons weten. Wie weet wat de toekomst brengt!

Lieve groeten

Mirelle en Mariëlle

 

Sinds begin dit jaar zijn Mariëlle en ik gestart met de Welles! Office Academy. Binnenkort vindt de informatieavond voor de basisopleiding voor Virtual Assistants plaats en we hebben een aantal interessante workshops voor ondernemers georganiseerd. Wat is het toch leuk om hiermee bezig te zijn! We voeren veel mooie gesprekken met verschillende bedrijven en ondernemers die geïnteresseerd zijn om het beroep Virtual Assistant én de opleiding voor VA’s naar een hoger plan te tillen en dat neemt allerlei verschillende vormen én samenwerkingen aan. Hierover vertellen we je meer op een later moment. Al deze gesprekken maken in ieder geval dat wij overlopen van ideeën om de Welles! Office Academy verder te ontwikkelen en dat geeft zoveel inspiratie en energie!

Op dit moment kijken we met veel plezier uit naar de informatieavond voor de basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional die over een klein weekje plaatsvindt. Deze opleiding is bedoeld voor Office Professionals die graag zelf aan de slag willen. Wij helpen hen hiermee te starten en te zorgen dat zij met vertrouwen deze stap kunnen gaan zetten.

 

Waar we gaandeweg achter zijn gekomen is dat er veel ondersteuners zijn die (nog) niet de stap durven/kunnen/willen zetten naar zelfstandig VA en dat is best begrijpelijk. Niet iedereen kan of wil het zich veroorloven om deze sprong in het diepe te wagen. Daarnaast is de huidige functie van secretaresse, managementassistente, ondersteuner in loondienst flink onderhevig aan veranderingen en wij merken dat veel mensen in deze functies hun baan verliezen. De markt vraagt om het maken van een omslag; meer zelfstandigheid, pro-activiteit en kennis van verschillende online mogelijkheden. Welles! Office Academy biedt de mogelijkheden je kennis en vaardigheden op deze gebieden te vergroten. Daarom gaan we de basisopleiding ook mogelijk maken voor VA’s die in loondienst willen.

 

Concreet betekent dit voor de basisopleiding die in september start dat het eerste deel van module 1 in 2 verschillende groepen zal plaatsvinden: VA’s die zelfstandig hun bedrijf willen opzetten en VA’s die in loondienst willen (blijven). Voor deze laatste groep zijn we de module aan het herschrijven naar de behoefte die daar ligt en zal meer gaan over de te maken omslag.

Module 6: Sales & Acquisitie zal een andere invulling gaan krijgen voor de VA’s die in loondienst willen blijven. We zijn nog bezig met de ontwikkeling hiervan. De overige modules blijven gelijk voor beide groepen.

 

Voor ervaren VA’s zijn we ook druk bezig een supermooi programma samen te stellen; deze zullen we in het najaar lanceren.

Je ziet het, Welles! is volop in ontwikkeling en we hebben nog veel meer ideeën. Houd ons dus in de gaten!

 

Wil je meer informatie over de basisopleiding of over onze activiteiten mail ons dan op info@wellesofficeacademy.nl, bel ons op 0172-263200 of schrijf je in voor informatieavond welke plaatsvindt op donderdag 14 juni van 19.30-21.30 uur in Hazerswoude-Dorp.

 

Lieve groetjes van Mariëlle en Mirelle

Welles! Office Academy

Ken je dat? Je leest iets en het lijkt alsof het voor jou geschreven is. Dat gebeurde mij toen ik in december vorig jaar een vacature langs zag komen op Facebook. Mariëlle en Mirelle zochten de spreekwoordelijke duizendpoot, als rechter- en linkerhand ter ondersteuning van Elle Office Support. Het eerste wat je dan doet: even googelen. En hoewel ik helemaal niet echt op zoek was naar een andere job, kon ik dit niet aan me voorbij laten gaan. Gelukkig dachten Mirelle en Mariëlle er net zo over, dus niet lang daarna was ik ‘part of the team’ en volop aan de slag! Zowel als die rechter- en linkerhand, maar ook al heel snel als echte Virtual Assistant met ‘mijn eigen’ accounts.

Waar ik in eerdere functies na een aantal jaar uitgekeken kon raken, zorgt de afwisseling van meerdere klanten in totaal verschillende sectoren nu voor een constante uitdaging. Van mailboxen en agenda’s tot CRM-systemen, van offertes tot (financiële) administratie, van telefonische bereikbaarheidsdiensten tot social media: de klant kan het zo gek niet bedenken, of wij denken mee. ‘Never a dull moment’ om het maar zo te zeggen 😉.

Digitaal wist ik mijn weg al goed te vinden, zowel binnen organisaties, als in online communities (als support medewerker/moderator) en op social media. Toch is er wat online samenwerken betreft ook voor mij een wereld open gegaan. Al die mogelijkheden en tools, ik leer nog steeds elke dag bij. En ook dat maakt het werk uitdagend, je blijft je immers ontwikkelen. De ervaringen bij de ene klant bieden inzichten die je weer meeneemt in je werk voor andere klanten.

Over ontwikkelen gesproken: In september 2018 start een pilot voor een nieuwe basisopleiding Virtual Assistant/Online Office Professional. En ja, ik doe mee!! Mirelle en Mariëlle hebben deze opleiding opgezet vanuit hun eigen expertise en dagelijkse praktijkervaring met Elle Office Support. Praktijkgerichter kan bijna niet. Met blended learning modules word je in slechts drie maanden tijd op weg geholpen om met vertrouwen aan de slag te gaan als Virtual Assistant/Online Office Professional.

Online (hoe kan het ook anders), maar óók offline en dat vind ik een enorm pluspunt. Samen sparren, je netwerk opbouwen en de interactie maken het nog waardevoller. De modules zijn opgezet met gespecialiseerde partners én een aantal klanten.

Ben jij ook zo’n duizendpoot die houdt van een uitdaging en wil je voor jezelf aan de slag (of ben je net zelf gestart)? Klik dan vooral even door: https://wellesofficeacademy.com/

Je kunt je ook direct aanmelden voor een avond vol informatie over de opleiding via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@wellesofficeacademy.nl.

Lieve groet van Cristel Nas

 

Na 3 jaar kei- en keihard gewerkt te hebben aan Elle Office Support, en dat is zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen met vallen en opstaan gebeurd, staat er een waanzinnig mooi bedrijf waar wij maar wat trots op zijn. Inmiddels mogen wij vanuit een mooi pand onze klanten iedere dag bedienen en hebben we ook een fijn team om ons heen dat ons daarbij helpt.

Maar we blijven zelf natuurlijk ook in ontwikkeling. Dus volgen wij workshops, opleidingen en webinars om onze kennis bij te houden en uit te breiden. Tijdens één van die opleidingen kregen we die vraag waarom we zelf geen opleidingen gaan geven. We hebben zoveel kennis in huis en worden vaak gevraagd om aankomende VA’s te coachen of te begeleiden.

Tja… waarom niet?

Daar zaten we dan…. elkaar vragend aankijkend en eigenlijk allebei al bedenkend ‘oh dat zou inderdaad wel iets voor ons zijn”. Binnen 10 minuten waren we aan het brainstormen met diegene die de opleiding verzorgde en werden wij steeds enthousiaster. Voordat wij het wisten was daar de Welles! Office Academy geboren. Waarom Welles!? Uiteraard omdat daar Elle weer in terugkomt en met een W ervoor is dit de opleiding die je Wel gevolgd moet hebben.

Op datzelfde moment werden de domeinnamen al vastgelegd en hebben wij toch een pauze in moeten lassen om ons weer te kunnen focussen op waar we daarvoor zaten en dat was niet het opzetten van een nieuw bedrijf.

En hoe nu verder?

Onderweg naar huis zaten daar twee enthousiaste meiden in de auto die al verder brainstormend naar huis reden. De één al met de Trello-app in haar handen om alle ideeën daarin te zetten (Trello is inmiddels voor ons ons dagboek geworden en daarin houden wij voor alle klanten alle to do’s bij zodat wij niets over het hoofd kunnen zien of vergeten maar dus ook voor onszelf).

En zo is het idee geboren om een opleiding neer te gaan zetten voor Virtual Assistants/Online Office Professionals.

Waarom een opleiding als er al een aantal zijn zou je zeggen? Dat klopt inderdaad; bij een aantal van onze collega’s kun je ook een opleiding volgen om zo de basisbeginselen van het vak te leren. Toch denken wij dat wij ons hierin kunnen onderscheiden en wel omdat wij een waanzinnig mooi klantenbestand hebben. Onze klanten zijn allemaal topondernemers met heel veel kennis in huis. Waarom daar geen gebruik van maken en deze kennis delen? Onze klanten hebben meegedacht en samen met ons een mooi programma ontwikkeld. Daarnaast vinden wij het belangrijk live modules te verzorgen zodat we ook echt in contact zijn met elkaar. Als Virtual Assistant werk je al zoveel online dat wij hier echt de meerwaarde van inzien. Zoals op www.wellesofficeacademy.com te lezen, hebben wij een mooi aantal modules opgezet die je niet mag missen als je als Virtual Assistant/Online Office Professional aan het werk wilt.

Wij zijn nu ruim een half jaar verder nadat het idee geboren is en tijdens het opzetten van de Welles! Office Academy zijn er uiteraard nog veel meer ideeën die we gaan uitwerken. We willen hierbij Sylvia Zitter ontzettend bedanken voor haar hulp bij alle voorbereidingen. Zij zal ook ons in de toekomst voor Welles! blijven ondersteunen.

Op 6 september starten wij de pilot voor de opleiding. Dit is een basisopleiding. Als je deze basisopleiding gevolgd hebt, kun je met vertrouwen van start als VA/Online Office Professional. Wij zullen je uiteraard blijven begeleiden tijdens maar ook zeker na de opleiding. Op donderdag 14 juni organiseren wij van 19.30-21.30 uur een informatieavond op ons kantooradres in Hazerswoude-Dorp om meer informatie te geven over deze basisopleiding. Je kunt je hiervoor inschrijven via deze link. Je bent van harte welkom!

In de loop van volgend jaar zullen wij de basisopleiding gaan uitbreiden met een vervolg. In deze opleiding zullen we meer de diepte in gaan en helpen wij je om door te zetten. Want moeilijke momenten zullen er komen als ondernemer. Ook wij hebben moeilijke momenten ervaren; het is ijdele hoop te verwachten dat ondernemen zonder vallen en opstaan zal gaan. Het is de kunst op jezelf en je talent te vertrouwen en door te zetten.

Naast deze vervolgopleiding zijn wij ook bezig om workshops te organiseren. Deze workshops zijn juist niet alleen bedoeld voor VA’s maar ook voor ondernemers zoals wij die ondersteunen als VA. Nog niet iedere ondernemer is direct toe aan ondersteuning en wil zaken graag nog zelf doen. Ook die ondernemer wil meer weten van Social Media of over hoe hij/zij zijn boekhouding moet doen. Of denk bijvoorbeeld aan coaching bij jouw cijfers van de onderneming of hoe nu verder als je vastloopt? Over deze workshops volgt snel meer informatie. Houd ons goed in de gaten!

Wil je nu meer weten over de Academy kijk dan op onze website welke vandaag live is gegaan. Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening: www.wellesofficesacademy.nl of bel ons voor meer informatie op nummer: 0172-263200. Uiteraard kan je ons ook mailen op: info@wellesofficeacademy.nl.

Met lieve en virtuele groet,

Mariëlle Elsing en Mirelle Petit